směs | ||
---|---|---|
500 g | hladká mouka | |
200 g | cukr moučka | |
1 lžíce | jedlá soda | |
2 ks | vejce | |
60 g | máslo | |
4 lžíce | med | |
krém | ||
1 plechovka | karamelové Salko | |
1 kostka | máslo |
V míse smícháme mouku, cukr a jedlou sodu. Přidáme dvě vejce, rozpuštěné máslo a med. Promícháme a vypracujeme těsto. Vytvoříme tenčí placky, které upečeme v troubě dozlatova. Po vychladnutí je nalámeme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Na krém budeme potřebovat jen zkaramelizované Salko, které můžeme koupit již takto v podobě karamelu, a máslo. Salko s máslem změklým při pokojové teplotě vyšleháme do hladkého krému. Krém smícháme s rozmixovanými plackami a vzniklou hmotu zabalíme do folie a necháme dvě hodiny vychladit.
Poté tvarujeme koule, které obalujeme buď ve zbylých drobečcích z rozemletých placek nebo v umletých vlašských oříšcích. Skladujeme v suchu a chladu.
Recept na medovník krok za krokem
Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.
(doba přípravy 20 min)
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena