Lahodné a delikatesní cukroví pro milovníky medovníku nebo marlenky.
směs | |
---|---|
500 g | hladká mouka |
200 g | cukr moučka |
1 lžíce | jedlá soda |
2 ks | vejce |
60 g | máslo |
4 lžíce | med |
krém | |
1 plechovka | salko karamel |
1 kostka | máslo |
V míse smícháme mouku, cukr a jedlou sodu. Přidáme dvě vejce, rozpuštěné máslo a med. Promícháme a vypracujeme těsto. Vytvoříme tenčí placky, které upečeme v troubě dozlatova. Po vychladnutí je nalámeme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Na krém budeme potřebovat jen zkaramelizované Salko, které můžeme koupit již takto v podobě karamelu, a máslo. Salko s máslem změklým při pokojové teplotě vyšleháme do hladkého krému. Krém smícháme s rozmixovanými plackami a vzniklou hmotu zabalíme do folie a necháme dvě hodiny vychladit.
Poté tvarujeme koule, které obalujeme buď ve zbylých drobečcích z rozemletých placek nebo v umletých vlašských oříšcích. Skladujeme v suchu a chladu.
Recept na medovník krok za krokem
Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.
(doba přípravy 20 min)
autor Veronika
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.