Luxusní medovníkové koule

Lahodné a delikatesní cukroví pro milovníky medovníku nebo marlenky.


0.00x

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr a jedlou sodu. Přidáme dvě vejce, rozpuštěné máslo a med. Promícháme a vypracujeme těsto. Vytvoříme tenčí placky, které upečeme v troubě dozlatova. Po vychladnutí je nalámeme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Na krém budeme potřebovat jen zkaramelizované Salko, které můžeme koupit již takto v podobě karamelu, a máslo. Salko s máslem změklým při pokojové teplotě vyšleháme do hladkého krému. Krém smícháme s rozmixovanými plackami a vzniklou hmotu zabalíme do folie a necháme dvě hodiny vychladit.


Poté tvarujeme koule, které obalujeme buď ve zbylých drobečcích z rozemletých placek nebo v umletých vlašských oříšcích. Skladujeme v suchu a chladu.


Recept na medovník krok za krokem


Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.


Recept


Čokoládové lanýže s rumem


(doba přípravy 20 min)


Čokoládové

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Luxusní medovníkové koule

Zpět na recept