Pikantní kuličky na asijský způsob

Recept na chuťovku z mleté vepřové plece s pikantní kořením. Pikantní smažené koule servírujeme na plátcích okurky při nejrůznějších oslavách.


5.08x
60 min

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme na kousky a umeleme. Mleté maso zlehka osolíme, opepříme a ochutíme mletým koriandrem a chilli kořením, prolisovaným česnekem a strouhaným zázvorem. Poté do masa zapracujeme víno a solamyl a směs necháme v chladu odležet asi 1 hodinu. Očitěnou okurku hadovku nakrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Připravíme směs na potírání. V misce prošleháme sojovou omáčku s medem, vinným octem a kečupem. Z odležené masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky o průměru asi 3 - 4 cm velké, které vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme z jedné strany dorůžova. Poté je otočíme a opečenou stranu kuliček potřeme směsí ze sojovky a medu. Totéž opakujeme i z druhé strany. Pikantní kuličky na asijský způsob napíchneme na bodýlka spolu s plátkem okurky a ihned podáváme.


Topinky s medvědím máslem a mozzarellou


(doba přípravy 30 min)


Topinky


Listoví šneci s balkánským sýrem


(doba přípravy 35 min)


Listoví

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuličky na asijský způsob

Zpět na recept