Recept na chuťovku z mleté vepřové plece s pikantní kořením. Pikantní smažené koule servírujeme na plátcích okurky při nejrůznějších oslavách.
1 lžíce | solamyl |
100 ml | bílé víno |
600 g | vepřová plec |
podle chuti | |
---|---|
1-2 stroužky | česnek |
sůl | |
0.3 lžičky | mletý koriandr |
mletý černý pepř | |
mleté chilli | |
0.5 lžičky | čerstvý strouhaný zázvor |
podle potřeby | |
olej | |
na potření | |
2 lžíce | med |
4 lžíce | sojová omáčka |
1 lžíce | vinný ocet |
Vepřovou plec nakrájíme na kousky a umeleme. Mleté maso zlehka osolíme, opepříme a ochutíme mletým koriandrem a chilli kořením, prolisovaným česnekem a strouhaným zázvorem. Poté do masa zapracujeme víno a solamyl a směs necháme v chladu odležet asi 1 hodinu. Očitěnou okurku hadovku nakrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Připravíme směs na potírání. V misce prošleháme sojovou omáčku s medem, vinným octem a kečupem. Z odležené masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky o průměru asi 3 - 4 cm velké, které vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme z jedné strany dorůžova. Poté je otočíme a opečenou stranu kuliček potřeme směsí ze sojovky a medu. Totéž opakujeme i z druhé strany. Pikantní kuličky na asijský způsob napíchneme na bodýlka spolu s plátkem okurky a ihned podáváme.
Topinky s medvědím máslem a mozzarellou
(doba přípravy 30 min)
Listoví šneci s balkánským sýrem
(doba přípravy 35 min)
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.