Tatarský biftek

Recept na pravý tatarský biftek je tady!


4.0521x
30 min
4×

Ingredience

sůl
4-6 ksžloutek
2 lžícehořčice
1-2 ksšalotka
600 ghovězí svíčková
2 lžícedijonská hořčice
3 lžíceworcesterská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej.

Cibuli očistíme a nasekáme úplně najemno. Do masa vmícháme obě hořčice, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca nebo jej naopak zjemnit asi 2 lžícemi whisky. Maso nesolíme. Každý si jej osolí podle chuti a navíc by maso pustilo šťávu.

K masu bychom měli být něžní a moc jej nemačkat. Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka.

Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Pak maso rozdělíme podle osob do mističek a v každé vytvoříme důlek.

Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutky a můžeme podávat.

K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.

Další recepty na přípravu tataráku

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatarský biftek

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena