Tapenáda ze zelených oliv

Recept na výraznou pomazánku ze zelených oliv a čerstvé bazalky. Skvěle chutná s opečeným bílým pečivem.


5.07x
15 min
1×

Postup přípravy

Olivy a kapary scedíme z nálevu, česnek oloupeme, lístky bazalky opláchneme. Do mixéru vložíme olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, sušené provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujeme nahrubo. Solí šetříme, olivy bývají dost slané. Podle chuti můžeme přidat i kousíčky chilli papričky. Tapenádu ze zelených oliv namažeme na opečenou bílou bagetku a podáváme jako skvělou chuťovku. Pokud přidáme bílé víno k popíjení, nemá tapenáda chybu!

Další recepty na pohoštění

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.

Recept

Recept na pravou Itálii: Rajčatová a olivová bruschetta

Recept na klasický italský pokrm, který můžeme podávat jako předkrm nebo lehkou večeři. Ukážeme si hned dvě varianty této výborné pochoutky.

Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tapenáda ze zelených oliv

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Francouzská
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena