Tapenáda ze zelených oliv

Recept na výraznou pomazánku ze zelených oliv a čerstvé bazalky. Skvěle chutná s opečeným bílým pečivem.


5.07x
15 min
1×

Postup přípravy

Olivy a kapary scedíme z nálevu, česnek oloupeme, lístky bazalky opláchneme. Do mixéru vložíme olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, sušené provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujeme nahrubo. Solí šetříme, olivy bývají dost slané. Podle chuti můžeme přidat i kousíčky chilli papričky. Tapenádu ze zelených oliv namažeme na opečenou bílou bagetku a podáváme jako skvělou chuťovku. Pokud přidáme bílé víno k popíjení, nemá tapenáda chybu!


Další recepty na pohoštění


Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem


Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.


Recept


Recept na pravou Itálii: Rajčatová a olivová bruschetta


Recept na klasický italský pokrm, který můžeme podávat jako předkrm nebo lehkou večeři. Ukážeme si hned dvě varianty této výborné pochoutky.


Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tapenáda ze zelených oliv

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Francouzská
K příležitosti
Silvestrovské recepty