Sýrový chleba s bylinkami

Recept na vydatný a voňavý chléb s křupavou kůrkou, ochucený čedarem, parmazánem, petrželí a hořčicí.


3.0595x
60 min
1×

Ingredience

350 mlmléko
90 gčedar
30 gparmazán
500 ghladká mouka
7 gsušené droždí
2 lžičkymletá hořčice

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

tvrdý sýr

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Parmazán s čedarem nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. V míse promícháme mouku, jemně mleté sýry, mletou hořčici, petrželku, sůl, droždí a promícháme. Uprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj vlažné mléko, těsto zpracujme elektrickým hnětačem nebo vařečkou, až je hladké. Velikou mísu vymažeme tukem, těsto propracujeme a necháme asi hodinu a půl kynout, až nabude jednou tolik. Potom ho propracujeme znovu, vytvarujeme kouli nebo šišku a dáme ji na plech, kde těsto necháme ještě tak půl hodiny kynout. Sýrový chleba s bylinkami potřeme rozšlehaným vejcem, nahoře nařízneme kříž, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme v troubě asi 10 minut na 230 °C, poté teplotu snížíme na 200 °C a dopékáme dalších 20 minut. Sýrový chleba s bylinkami podáváme podle chuti. Je dobrý samotný, ale i jako příloha. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sýrový chleba s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena