Recept na suflé, které zapékáme v malých mističkách a podáváme přímo v nich jako předkrm či chuťovku.
4 ks | vejce |
1 lžička | hořčice |
200 g | gouda |
100 g | ovčí sýr |
podle chuti | |
---|---|
řeřicha | |
majoránka | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy |
Goudu nastrouháme a ovčí sýr rozdrobíme, sýry v misce promícháme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. K sýrům přidáme žloutky, hořčici, majoránku a pepř. Řeřichu omyjeme a lístečky smícháme se sýrovou hmotou, na závěr vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Sýrovou směs naplníme do máslem vymazaných zapékacích mističek a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 20 minut. Sýrové suflé ihned podáváme, chutná jako předkrm či chuťovka.
Foto: Shutterstock.com
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena