Švýcarské koláčky

Sladká dobrota z pečeného mandlového těsta.


2.998x
30 min

Postup přípravy

Oloupané mandle umeleme, případně můžeme koupit i mleté. Máslo nakrájíme na kousky. Mouku smícháme s kypřícím práškem společně prosijeme na vál. V mouce vyhloubíme jamku a přidáme do ní oba cukry a vejce. Vše zpracujeme s trochou mouky na husté těsto. Přidáme máslo, mandle, zbylou mouku z okrajů válu a rychle zpracujeme hladké těsto.

Plech vymažeme a troubu pomalu rozehřejeme na 150 °C:

Z mandlového těsta rozválíme placku silnou asi 5 mm. Kulatou formičkou s průměrem asi 3 cm vykrajujeme z těsta kolečka, která klademe na připravený plech. Plech s koláčky vložíme do střední části vyhřáté trouby a pečeme 10 - 12 minut.

Vychladlé švýcarské koláčky potřeme zespodu džemem a vždy dva spojíme. Potřeme je znovu džemem a obalíme čokoládovou rýži.
user-icon

autor aikon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švýcarské koláčky

Zpět na recept