Švýcarské koláčky

Sladká dobrota z pečeného mandlového těsta.


2.998x
30 min

Postup přípravy

Oloupané mandle umeleme, případně můžeme koupit i mleté. Máslo nakrájíme na kousky. Mouku smícháme s kypřícím práškem společně prosijeme na vál. V mouce vyhloubíme jamku a přidáme do ní oba cukry a vejce. Vše zpracujeme s trochou mouky na husté těsto. Přidáme máslo, mandle, zbylou mouku z okrajů válu a rychle zpracujeme hladké těsto. Plech vymažeme a troubu pomalu rozehřejeme na 150 °C: Z mandlového těsta rozválíme placku silnou asi 5 mm. Kulatou formičkou s průměrem asi 3 cm vykrajujeme z těsta kolečka, která klademe na připravený plech. Plech s koláčky vložíme do střední části vyhřáté trouby a pečeme 10 - 12 minut. Vychladlé švýcarské koláčky potřeme zespodu džemem a vždy dva spojíme. Potřeme je znovu džemem a obalíme čokoládovou rýži.
user-icon

autor aikon

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švýcarské koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena