Svíčková z králíka se slaninou

Spousta masa, koření i zeleniny v jednom receptu.


4.616x
0
2×

Postup přípravy

Králika naložíme den předem. Dáme ho do pekáče, přidáme proužky uzené slaniny, osolíme a opepříme.
Zeleninu s cibulí očistíme, nakrájíme a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Necháme odležet.

Druhý den přidáme k naloženému masu sádlo a pečeme, dokud králičí maso nezměkne. Porce vyndáme z pekáče, zeleninu propasírujeme, přilijeme smetanu a omáčku osladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou. Podle chuti ještě okořeníme. Svíčkovou zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v hrnku s trochou vody, a povaříme.

Svíčkovou z králíka se slaninou podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor smoulinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková z králíka se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.