Svíčková z jelena

Oblíbená svíčková tentokrát s jelením masem.


4.014x
0

Ingredience

1 kscibule
1 kelímeksmetana
70 gsádlo
brusinková zavařenina
2 lžičkyplnotučná hořčice
200 gkořenová zelenina
1 kgjelení zadní

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Jelení zadní nebo plec očistíme a odblaníme. Větší cibuli a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, zeleninu nastrouháme. V pánvi zprudka orestujeme jelení maso ze všech stran. Na sádle si zatím orestujeme cibuli, aby byla sklovitá. Do cibule přidáme maso, zalijeme vývarem, přidáme zeleninu, sůl, koření a zakryjeme poklicí. Vše dusíme doměkka. Když je jelení maso měkké, vytáhneme jej a nakrájíme na plátky. Z omáčky odstraníme koření a zeleninu rozmixujeme. Z cukru si připravíme karamel, který přidáme do omáčky. Omáčku zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali plnotučnou hořčici a hladkou mouku nebo přípravek na zahuštění omáček. Smetanu vlijeme do omáčky a za občasného mícháme povaříme. Nakonec svíčkovou ochutíme brusinkovou zavařeninou, rybízovou nebo octem či vínem. Záleží na chuti. Do horké omáčky dáme prohřát nakrájené maso. Svíčkovou z jelena podáváme s knedlíky a zdobíme bruskinkami.
user-icon

autor NIMROD


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková z jelena

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena