Svíčková omáčka z nakládané zeleninové směsi

Recept na přípravu svíčkové omáčky z nakládané směsi zeleniny Halali na svíčkovou.


2.915x
60 min
1×

Postup přípravy

Tato halali svíčková z vepřového masa je jednoduchá a rychlá svíčková, když nemáme dostatek času špikovat maso a nechávat odležet do druhého dne, jak je potřeba u pravé svíčkové.

Vepřové maso nakrájíme na cca 4 kusy, aby bylo lépe vařené. Maso dáme do hrnce se studenou vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené a také podle toho, kolik chceme omáčky. Přidáme masoxy a maso uvaříme doměkka.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celou sklenici nakládané zeleniny Halali včetně nálevu. Necháme zasmažit a přisypeme cukr. Mírně zkaramelizujeme, zalijeme vývarem z masa a přidáme koření. Dobré je dát koření do kovového vajíčka na sypaný čaj, abychom je nemuseli po uvaření pracně lovit.

Maso necháme vyndané vedle a nakrájíme ho na plátky. Svíčkovou omáčku necháme provařit a spojit, potom přilijeme 2 smetany a opět provaříme. Omáčku slijeme do hrnce vedle a zeleninu z Halali směsi dobře mixérem rozmixujeme. Poté svíčkovou ochutnáme, pokud se nám zdá příliš kyselá, přidáme podle chuti do rozmixované zeleniny cukr a promícháme. Nyní teprve vrátíme rozmixovanou zeleninu do omáčky a promícháme.

Poslední smetanu nalijeme do hrníčku, přidáme 3 - 4 lžíce hladké mouky a pořádně rozmícháme, aby tam nebyly hrudky. Smetanu nalijeme do svíčkové omáčky, která musí při přidání smetany s moukou vřít. Zahuštěnou omáčku povaříme cca 10 minut. Poté přidáme maso, aby se v omáčce prohřálo.

Svíčkovou omáčku z nakládané zeleninové směsi podáváme tradičně s houskovými knedlíky.
user-icon

autor 62244


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčková omáčka z nakládané zeleninové směsi

Zpět na recept