Svíčková od babičky

Tuto svíčkovou jsem se naučila vařit od maminky.


4.375x
120 min
7×

Ingredience

1 kscibule
200 gceler
100 gmrkev
100 gpetržel
1 lžíceslunečnicový olej
500 ghovězí zadní

nálev

2 lžičkysůl
1 lžíceocet
750 mlvoda
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
4 kuličkycelý pepř

omáčka

300 mlmléko
1 lžícehladká mouka
1 kssmetana ke šlehání

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější. Cibuli oloupeme a na oleji osmažíme do slabého zrůžovění. Cibuli v kastrolu shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu , podlijeme trochou nálevu a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováváme v teple. Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání svíčkovou povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou. Svíčkovou od babičky podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor JanaB

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Svíčková od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena