Svíčková omáčka, kdo by ji neznal? Ale já ji připravuji trochu jinak. Dělám ji ve větším množství, protože u nás doma se po ní jen zapráší a z toho důvodu je rozpis s větším množstvím zeleniny. S přípravou je potřeba začít den předem
Jak zahustit omáčku bez mouky? Variant je víc, než jste možná mysleli
Zahušťování omáček je důležitou součástí vaření, ne vždy ale chceme nebo můžeme použít mouku. Ať už kvůli bezlepkové dietě, nebo ve snaze odlehčit jídlo, zahušťovat můžeme i jinak - třeba s pomocí škrobu nebo zeleniny.
Omáčky, které Češi milují: Která čtveřice vede žebříček? Uvařte si je s námi
Česká kuchyně je proslulá omáčkami. Ty jsou mnohdy hlavní součástí jídla, což je tak trochu naše specifikum. Omáčky však mají dlouhou historii a Češi je milují v hojném množství. Často je doprovázejí knedlíky, které slouží k dopravení omáčky do pusy, a také a maso. Které omáčky to jsou?
Šéfkuchař Pavel Vacek: Jaké nejčastější chyby děláme při přípravě omáček?
Perfektní omáčka stojí na správné technice a dochucení, říká šéfkuchař Pavel Vacek. Časté chyby jako málo orestovaný cibulový základ, spálený česnek nebo špatná smetana mohou pokazit i sebelepší recept. Jak předejít nezdaru? Stačí dodržet pár omáčkových zásad.
Autor:foltynova28
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena