Švestky ve slanině

Jednoduchá jednohubka ze španělské kuchyně.


3.01156x
30 min

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme. Namočíme do sherry a necháme je několik hodin marinovat. Občas je promícháme. Plátky slaniny překrájíme na poloviny. Švestky vyjmeme a každou švestku zabalíme do plátku slaniny. Slaninu pak sepneme párátky, aby držela. Vymažeme plech a švestky na něj položíme. Plech se švestkami dáme na 12 - 15 minut do předehřáté trouby zapnuté na 180 - 200 °C. Horkovzdušnou na 160 - 180 °C. Hotové švestky servírujeme k masu nebo zelenině. Lze je i ugrilovat.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestky ve slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena