Švestky ve slanině

Jednoduchá jednohubka ze španělské kuchyně.


3.01156x
30 min

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme. Namočíme do sherry a necháme je několik hodin marinovat. Občas je promícháme.

Plátky slaniny překrájíme na poloviny. Švestky vyjmeme a každou švestku zabalíme do plátku slaniny. Slaninu pak sepneme párátky, aby držela.

Vymažeme plech a švestky na něj položíme. Plech se švestkami dáme na 12 - 15 minut do předehřáté trouby zapnuté na 180 - 200 °C. Horkovzdušnou na 160 - 180 °C.

Hotové švestky servírujeme k masu nebo zelenině. Lze je i ugrilovat.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestky ve slanině

Zpět na recept