Švestkový nákyp s pohankou a jablky

Rádi si dopřáváte teplé sladké pokrmy? Švestky a jablka zužitkujete právě v tomto receptu.


3.76x
75 min

Ingredience

2 ksvejce
100 gmáslo
300 mlmléko
250 gjablko
250 gšvestky
1 balíčekvanilkový cukr
100 gtřtinový cukr
200 gloupaná pohanka

podle chuti

mletá skořice
mletý zázvor

Postup přípravy

Pohanku přelijeme vroucí vodou a necháme ji 20 minut odstát. Poté pohanku scedíme. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky či hrubší nudličky. Omytá a oloupaná jablka bez jádřince nakrájíme na plátky.

Dno zapékací misky vytřeme máslem a poklademe první vrstvu pohanky. Na pohanku rozprostřeme na plátky pokrájená jablka a švestky, pocukrujeme, posypeme skořicí a zázvorem, překryjeme vrstvou pohanky, opět dáme jablka a švestky. Takto opakujeme do vyčerpání surovin. Poslední vrstvu švestkového nákypu tvoří pohanka, na kterou rozprostřeme tenké plátky másla.

Obsah v zapékací míse zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a vložíme do vyhřáté trouby alespoň na 30 minut.

Švestkový nákyp s pohankou a jablky nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme jako sladký hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkový nákyp s pohankou a jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena