Švestkový koláč

Recept sice kynutý, ale celkem jednoduchý koláč.


3.3103x
75 min
3×

Postup přípravy

Droždí promícháme se lžící cukru, lžící mouky, třemi lžícemi vlažného mléka a necháme na teplém mítě vykynout.

Do mísy prosijeme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, vykynutý kvásek, žloutky, rozehřátou heru a vypracujeme řidší těsto.

To nalijeme do vymaštěné koláčové formy, povrch uhladíme a necháme vykynout. Po vykynutí poklademe omytými a osušenými půlkami švestek, posypeme drobenkou a dáme upéci do předehřáté trouby na 180°C asi 35 minut.

Podáváme zaprášené moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.