Švestkové šátečky

Objevili jste v mrazáku švestky nebo jiné ovoce z léta? Naplňte jimi šátečky.


4.416x
75 min
6×

Postup přípravy

Švestky rozmrazíme (vypeckované) a slijeme z nich šťávu. Skořicový cukr promícháme s třtinovým.

Listové těsto rozválíme na pomoučněné desce na plát, který rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverečku dáme 1 - 2 švestky, zasypeme lžičkou cukru a pečlivě zabalíme do šátečku - spojíme k sobě protilehlé rohy.

Švestkové šátečky uložené na plechu (podložíme pečícím papírem), potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C. Po pár minutách teplotu o něco snížíme a pečeme, až jsou švestkové šátečky na povrchu zlatavé. Lépe chutnají ještě teplé.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkové šátečky

Zpět na recept