Pikantní švestkové čatní

Recept na chuťově výraznou omáčku ze švestek, vína a koření.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Připravíme si veškeré ostatní ingredience. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Šalotku oloupeme a nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu.

Švestky, šalotku, rozinky, zázvor a celou skořici vložíme do širšího kastrolu. Přidáme snítku tymiánu, suché červené víno, pomerančovou šťávu, cukr a chilli a na mírném ohni vaříme cca 45 minut, až jsou švestky dostatečně měkké. Na začátku vaření stačí míchat jen občas, ke konci častěji. Švestkové chutney je hotové, když mírně zhoustne.

Pikantní švestkové chutney podáváme ke grilovanému sýru a masu. Chutney lze i uchovat do zásoby - uvařené švestkové chutney dáme do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřeme. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní švestkové čatní

Zpět na recept