Vaření.czReceptyŠvestkové kynuté koláče

Švestkové kynuté koláče

Kynuté koláče se švestkami sypané mákem a skořicovým cukrem.


3.186x
150 min

Postup přípravy

Z droždí, lžíce cukru a několika lžic mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Bramboru oloupeme, ustrouháme a utřeme ji s horkým tukem. Rozmělníme ji v mouce, osolíme, přidáme citronovou kůru a zaděláme se vzešlým kváskem, zbylým mlékem těsto o něco tužší než na buchty. Z těsta vykrajujeme lžící kousky na vál, zakulatíme z nich bochánky, každý bochánek ihned pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, vytvarujeme z něj koláč, poklademe švestkami řeznou plochou vzhůru, posypeme mletým mákem, skořicovým cukrem a necháme vykynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Okraje vykynutých koláčů potřeme tukem a v předehřáté troubě upečeme do červena.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestkové kynuté koláče

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena