Švestkové kynuté koláče

Kynuté koláče se švestkami sypané mákem a skořicovým cukrem.


3.186x
150 min

Postup přípravy

Z droždí, lžíce cukru a několika lžic mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít.

Bramboru oloupeme, ustrouháme a utřeme ji s horkým tukem. Rozmělníme ji v mouce, osolíme, přidáme citronovou kůru a zaděláme se vzešlým kváskem, zbylým mlékem těsto o něco tužší než na buchty.

Z těsta vykrajujeme lžící kousky na vál, zakulatíme z nich bochánky, každý bochánek ihned pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, vytvarujeme z něj koláč, poklademe švestkami řeznou plochou vzhůru, posypeme mletým mákem, skořicovým cukrem a necháme vykynout.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Okraje vykynutých koláčů potřeme tukem a v předehřáté troubě upečeme do červena.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkové kynuté koláče

Zpět na recept