Švestkové koláče

Recept na koláče z kynutého těsta. Na náplň použijeme vanilkový pudink a švestky.


4.522x
90 min
6×

Ingredience

8 ksšvestky

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
7.5 dkgmáslo
1 kscitron
1 kostkadroždí
5 dkgcukr krupice
50 dkghladká mouka
250 mlvlažné mléko

náplň

300 mlmléko
2 lžícecukr krupice
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

cukr moučka

na potření

rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Citron omyjeme a nastrouháme kůru. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Těsto dáme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 45 minut. Mezitím si připravíme náplň a ovoce. Uvaříme klasický vanilkový pudink podle návodu. Pudink bude o něco hustší než jsme zvyklí. Švestky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník o velikosti 30 x 40 centimetrů. Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Váleček rozkrájíme na 16 stejných koleček. Plech vyložíme pečícím papírem a na papír poklademe kolečka těsta. V každém kolečku uděláme důlek na náplň. Do každého důlku dáme trochu pudinku a půlku švestky, ovoce dáváme rozkrojenou stranou dolů. Podle potřeby můžeme okraje každého švestkového koláče potřít rozpuštěným máslem. Takto připravené koláče dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 30 minut. Švestkové koláče po upečení posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí můžeme podávat.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkové koláče

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena