TIP: Pokud knedlíky vaříme v hrnci, vložíme je do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu (8 - 10 minut), vyjmeme cedníkem a ihned propícháme vidličkou.
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.

Počátky pěstování stromů švestky jsou datovány na období 9000-5000 let př.n.l. Díky vytvoření irigace v deltě Tigridu a Eufratu byly plantáže přetvořeny na něco podobného sadům, které mohly být řádně zavlažovány. Kolem roku 300 př.n.l. se slovo švestka objevilo v japonské poezii. Přivezli ji čínští mniši jako dar pro císaře.

Švestky pro zdraví i krásu: Odhalte jejich skrytá tajemství
Možná málo z nás ví, že švestky nejsou jen lákavým ovocem, které je vhodné mít v misce na stolech, a které lze použít pro přípravu vynikajících koláčů nebo jako náplň pro kynuté buchty.

Autor:Tefal

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena