Švestková omáčka

Ovocné omáčky jsou známé tím, že jsou výborným doplňkem ke zvěřině. Tato voní po koriandru.


3.0767x
35 min

Postup přípravy

Polovinu švestek nahrubo rozmixujeme, druhou polovinu jen rozpůlíme a za stálého míchání vaříme, až omáčka začne houstnout. Potom přidáme cukr, ocet, sůl a dále vaříme do zhoustnutí. Koriandr a hořčičná semínka rozdrtíme a spolu s čili kořením, nakrájenou cibulí a plátky česneku přidáme do omáčky 5 minut před odstavením. Druhým varem by omáčka ztrácela na vůni a chuti a ingredience by se rozvařily. Omáčka by měla mít sladkokyselou chuť.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestková omáčka

Zpět na recept