Švédská treska

Chutně připravená treska.


3.7172x
45 min
7×

Postup přípravy

Tresku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Mrkve očistíme, omyjeme a nastrouháme. Pórek opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky.

Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

Na pánvi na trošce oleje osmahneme připravenou zeleninu a přendáme do zapékací misky. Na tento základ rozložíme tresky, osolíme, opepříme a na čtvrt hodiny dáme péci do trouby.

Mezitím vmícháme do kysané smetany pažitku s petrželkou, osolíme, opepříme a takto připravenou zálivkou celou tresku zakryjeme. Vše zasypeme strouhaným sýrem a dopékáme dalších 15 minut.

Ihned po upečení můžeme švédskou tresku servírovat, chutná výborně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švédská treska

Zpět na recept