Sváteční zelňačka

Obyčejná zelňačka je známá asi všem, ale tahle je vylepšená houbami, klobáskou a sušenými švestkami.


3.0692x
60 min
1×

Postup přípravy

Zelí dáme do velikého hrnce, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, předem namočené houby, na nudličky nakrájené sušené švestky, okořeníme a dolijeme polovinou vody. Vaříme asi 40 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, zpěníme ji na másle a zasypeme moukou. Krátce ji osmahneme a zalijeme zbylou studenou vodou. Za stálého míchání jíšku povaříme asi 10 minut a vlijeme do polévky. Uvedeme do varu, přisolíme, zjemníme smetanou a před podáváním zdobíme umytou celerovou natí.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sváteční zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena