Sváteční rybí karbanátky

Pro sváteční menu vyzkoušejte podávat jako předkrm rybí karbanátky z lososa, tresky a uzeného pstruha. Pokrm podáváme teplý s jemně ochucenou majonézou a pečivem.


3.914x
60 min

Postup přípravy

Lososa a tresku očistíme, osolíme, potřeme olejem a na páře uvaříme doměkka. Uzeného pstruha vykostíme, zbavíme kůže a maso pokrájíme na kousky. Okapané kapary a očištěnou chilli papričku jemně nasekáme. Bylinky nasekáme nadrobno. Toastový chléb zbavíme kůrek a rozdrobíme. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě horké rozšťoucháme.

Vychladlé maso z lososa a tresky rozdrobíme na kousky do mísy a promícháme s uzeným pstruhem. Vše zakapeme citronovou šťávou a promícháme s brambory, toastovým chlebem, kapary, chilli papričkou a nasekanými bylinkami. Směs spojíme vejci a podle chuti osolíme a opepříme.

Ze směsi tvoříme karbanátky, které upečeme na rozpuštěném másle s olejem z obou stran dorůžova.

Sváteční rybí karbanátky servírujeme na listech rukoly s plátkem citronu a majonézovým dipem. Podáváme s bagetkou nebo opečeným toastem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční rybí karbanátky

Zpět na recept