Sváteční perníčky

Perníky vydrží velmi dlouho, dají se i zamrazit. A můžeme si je tak dopřát nejen na Vánoce.


4.69x
75 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
2 lžícemed
50 dkgcukr moučka
1 lžičkamletá skořice
80 dkghladká mouka
1 lžičkajedlá soda
1 lžícemletá káva
1 lžičkaperníkové koření
4 dkgrostlinný tuk Smetol

poleva

1 lžičkaocet
1 ksbílek
20 dkgcukr moučka

Postup přípravy

Na těsto vyšleháme krupicový cukr se 4 celými vejci do pěny. Přidáme rozpuštěný tuk, med, kávu, skořici a jedlou sodu. Přidáme část mouky a těsto přendáme na vál, kde se zbytkem mouky vypracujeme těsto. Hotové těsto dáme do igelitu na 1 - 2 dny, necháme zaležet zabalené v utěrce nejlépe pod polštářem, ne v lednici. Ale je možné dělat perníky i ihned. Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme formičkami na plech, který jsme předem vyložili pečícím papírem. Upečeme ve vyhřáté troubě a poté je ihned potíráme vyšlehaným vajíčkem. Perníčky nabudou a neroztékají se. Sváteční perníčky zdobíme polevou, kterou našleháme vařečkou z jemně prosátého cukru, lžičky octu a bílku. Nešleháme metličkou, poleva by se nám lámala a opadávala.
user-icon

autor mikyna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sváteční perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena