Kakaové perníky

Perníkové těsto s kakaem vhodné na chaloupku i na drobné perníčky.


4.817x
75 min
1×

Postup přípravy

Na vál přesejeme mouku a cukr. Vmícháme koření a sodu. Uděláme důlek, vyklepneme vejce a přilijeme vlažný med (kvalitní včelí). Rukama vypracujeme nelepivé těsto a uložíme ho v mikrotenovém sáčku do lednice. Těsto necháme v lednici alespoň den, ale nejlépe týden.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále asi na 3 mm silný plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Plech lehce vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a perníkové tvary potřeme směsí vody a cukru.

Kakaové perníky pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 5 minut do ztmavnutí.

Vychladlé kakaové perníky můžeme zdobit bílkovou polevou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaové perníky

Zpět na recept