těsto | ||
---|---|---|
4 ks | domácí vejce | |
1 hrneček | cukr | |
2 hrnečky | polohrubá mouka | |
5 lžic | olej | |
1 hrneček | mléko | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
na ozdobu | ||
1 hrst | vlašské ořechy (půlené) | |
2 lžíce | cukr moučka |
Vejce rozklepneme do misky, smícháme s cukrem a vyšleháme. Přidáme mouku, olej, mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vyšleháme těsto. Dno vymazané a moukou vysypané formy na bábovku poklademe celými půlkami vlašských ořechů a zalijeme připraveným těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut, dle zkušenosti s vlastní troubou. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout, poté vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
TOP 14 receptů na hrníčkové moučníky
Nejlepší hrnkové recepty na buchty, koláče i bábovky - vše bez vážení, aby příprava byla co nejjednodušší.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena