Šunkový aspik

Recept na salám a sýr v aspiku, vhodné na večeři či svačinu.


5.06x
20 min

Ingredience

sůl
15 dkgeidam
1 balíčekželatina
1 ksmasox
mletý pepř
2 ksvejce natvrdo
20 dkgšunkový salám
2 lžícesterilovaná zelenina

Postup přípravy

Šunkový salám nakrájíme na nudličky, přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, 2 - 3 lžíce sterilované zeleniny a na kolečka nakrájená vařená vejce. Podle návodu na obalu si připravíme želatinu, můžeme využít část nálevu ze zeleniny, přidáme kousek masoxu nebo vegety. Směs smícháme se želatinou, opepříme podle chuti a nalijeme do misky na srnčí hřbet. Dáme vychladit do lednice zhruba na 3 hodiny. Poté šunkový aspik podáváme. Jako příloha jsou vhodné např. domácí houstičky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šunkový aspik

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena