Šumavské závitky

Hovězí plátky plněné vaječno-houbovou směsí v chutné omáčce.


2.65x
120 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
1 kscibule
4 lžíceplnotučná hořčice
0.5 lhovězí vývar
10 dkgpoličan
10 dkgnakládané houby
2 kssladkokyselé okurky
60 dkgzadní hovězí maso

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
smetana
mletý černý pepř

na potření

1 lžícehořčice

Postup přípravy

Nadrobno nakrájíme salám, menší okurky, scezené houby (ne žampiony), dobře promícháme a společně s vejcem osmažíme. Dochutíme solí a pepřem, prolisovaným česnekem a hořčicí. Vznikne náplň o konzistence vlašského salátu. Hovězí zadní nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách, horní stranu potřeme hořčicí. Na plátky naneseme náplň, srolujeme a ovážeme nití. Zabalené závitky orestujeme na oleji společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Takto připravené závitky přendáme i s osmaženou cibulkou do tlakového hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme cca 40 minut. Po uvaření a vychladnutí vyjmeme z tlakového hrnce a odstraníme nitě. Přes síto propasírujeme obsah tlakového hrnce, z něhož jsme vyjmuli závitky. Do sosu přidáme smetanu, popř. zahustíme hladkou moukou. Do omáčky vložíme šumavské závitky a společně prohřejeme. Pro vylepšení chuti omáčky orestujeme zbytek hub a přidáme k masu. Šumavské závitky podáváme s houskovým knedlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šumavské závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena