Štýrské mlince

Specialita ze Štýrska s kysanou smetanou.


3.01119x
25 min

Postup přípravy

Z mouky, vody, špetky soli a vejce vypracujeme tužší těsto.

Těsto rozdělíme je na několik menších bochánků. Ty ještě znovu propracujeme, přikryjeme ubrouskem a necháme půl hodiny odpočívat.

Pak každý bochánek zvlášť rozválíme asi na 1 mm a upečeme nasucho v troubě.

Zatím si připravíme omáčku. Škvarky se sádlem rozehřejeme, zalijeme kysanou smetanou, přilijeme podle potřeby trochu vody a necháme přejít varem.

Upečené štýrské mlince nalámeme na menší kousky a v míse je zalijeme omáčkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štýrské mlince

Zpět na recept