Štýrské mlince

Specialita ze Štýrska s kysanou smetanou.


3.01119x
25 min

Postup přípravy

Z mouky, vody, špetky soli a vejce vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme je na několik menších bochánků. Ty ještě znovu propracujeme, přikryjeme ubrouskem a necháme půl hodiny odpočívat. Pak každý bochánek zvlášť rozválíme asi na 1 mm a upečeme nasucho v troubě. Zatím si připravíme omáčku. Škvarky se sádlem rozehřejeme, zalijeme kysanou smetanou, přilijeme podle potřeby trochu vody a necháme přejít varem. Upečené štýrské mlince nalámeme na menší kousky a v míse je zalijeme omáčkou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Štýrské mlince

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena