Středomořský salát

Vynikající pikantní cizrnový salát se spoustou čerstvých bylinek.


3.0129x
15 min

Ingredience

sůl
2-3 ksrajče
1.5 kscitron
1 kschilli paprička
6 lžicolivový olej
1 ksčervená cibule
mletý černý pepř
400 gcizrna (vařená nebo konzervovaná)
0.5 hrstěbazalka (lístky)
0.5 hrstěmáta (lístky)
200 gfeta nebo balkánský sýr

Postup přípravy

Z citronů vymačkáme šťávu. Uvařenou nebo konzervovanou cizrnu scedíme. Asi 100 gramů cizrny smícháme si citronovou šťávou, olivovým olejem a rozmixujeme. Podle chuti směs osolíme a opepříme.



Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a peciček a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Lístky bylinek natrháme. Fetu rozdrobíme.



Zbytek cizrny vložíme do mísy a smícháme s rajčaty, cibulí a chilli papričkou.



Salát servírujeme posypaný bylinkami a fetou. Zálivku můžeme podávat samostatně nebo jí můžeme salát pokapat.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Středomořský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.