sůl | ||
2-3 ks | rajče | |
1.5 ks | citron | |
1 ks | chilli paprička | |
6 lžic | olivový olej | |
1 ks | červená cibule | |
mletý černý pepř | ||
400 g | cizrna (vařená nebo konzervovaná) | |
0.5 hrstě | bazalka | |
0.5 hrstě | máta | |
200 g | feta nebo balkánský sýr |
Z citronů vymačkáme šťávu. Uvařenou nebo konzervovanou cizrnu scedíme. Asi 100 gramů cizrny smícháme si citronovou šťávou, olivovým olejem a rozmixujeme. Podle chuti směs osolíme a opepříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a peciček a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Lístky bylinek natrháme. Fetu rozdrobíme.
Zbytek cizrny vložíme do mísy a smícháme s rajčaty, cibulí a chilli papričkou.
Salát servírujeme posypaný bylinkami a fetou. Zálivku můžeme podávat samostatně nebo jí můžeme salát pokapat.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena