Vaření.czReceptySterilované sladkokyselé fazolky

Sterilované sladkokyselé fazolky

Fazolové lusky můžeme zakoupit v supermarketech po celý rok. Pokud si chceme naložit pár skleniček sladkokyselých fazolek, nemusíme čekat až na letní sklizeň.


3.910x
90 min

Postup přípravy

Fazolové lusky (celou mísu) propláchneme ve studené vodě, necháme okapat. Z lusků odkrojíme tvrdší konce a lusky překrojíme na 2 - 3 kusy. Záleží na délce lusků. Nálev na fazolky uvaříme podle návodu na obalu z cukru, octa, vody a obsahu balíčku DEKO. Přidáme ale o 0,5 litru vody více, než je uvedeno v návodu. Příprava nálevu trvá asi 10 minut Pokrájené fazolky navrstvíme do důkladně umytých a sklenic a zalijeme horkým nálevem, asi 1 cm pod okraj sklenice. Pokud nám nálev zbude, můžeme ho využít i na jinou zeleninu, např. cibulky, nebo připravíme nálev jen z poloviční dávky. Záleží na množství fazolových lusků, které budeme sterilovat. Naplněné a nálevem zalité sklenice pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C asi 25 minut. Pak sklenice vyjmeme a necháme na místě vychladnout. Naložené fazolové lusky jsou výborné jako zeleninová příloha, např. místo kyselých okurek. Sterilované sladkokyselé fazolky jsou vhodné také k přípravě salátů a teplých pokrmů.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sterilované sladkokyselé fazolky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena