Sterilované okurky na znojemský způsob

Rodinný recept na sterilované okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu na znojemský způsob.


4.050x
45 min
1×

Postup přípravy

Do vymytých sklenic 0,7 l vložíme na dno 2 kolečka cibule, 1 kávovou lžičku hořčičného semínka, 2 kolečka mrkve, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 kolečko křenu a 1 snítku kopru. Pokud oceníme ostřejší chuť, přidáme 1 feferonku.

Omyté okurky naskládáme natěsno do sklenic, zalijeme uvařeným nálevem z vody smíchané s cukrem, solí, octem a bobkovým listem, uzavřeme víčkem a sterilujeme v hrnci s vodou o teplotě 90 °C cca 15 minut. Sklenice by měly být ponořeny alespoň do tří čtvrtin.

Sterilované okurky na znojemský způsob se jako chuťovka dokonale hodí k různým pokrmům a příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sterilované okurky na znojemský způsob

Zpět na recept