Sterilované fazolky s paprikou

Připravme si na zimu vynikající zeleninovou pochoutku.


3.054x
75 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme sladkokyselý nálev. Svaříme 1/2 litru vody s octem, cukrem, solí a umělým sladidlem.

Papriky očistíme, odstraníme jadřince, semínka, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Z fazolových lusků odřízneme špičky, stopky a odstraníme postranní vlákna. Nasypeme je do vroucí vody a asi 3 minuty povaříme. Slijeme a necháme okapat.

Do velmi dobře umytých sklenic vkládáme fazolky a prokládáme proužky červené papriky. Nakonec zalijeme horkým nálevem.

Fazolky sterilujeme při teplotě 85°C po dobu 30 minut. Pak vyndáme, osušíme, necháme vychladnout a uskladníme v chladu a temnu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sterilované fazolky s paprikou

Zpět na recept