Vepřové maso s fazolkami

Recept na hlavní chod z vepřové kýty s fazolovými lusky a smetanovo-koprovou omáčkou.


0.00x
60 min

Ingredience

400 mlvývar
150 mlsmetana
1.5 lžícehladká mouka
600 gvepřová plec
350 gzelené fazolové lusky
1 svazečekčerstvý kopr

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Zelené fazolky zbavíme stopek a na másle podusíme doměkka. Čerstvý kopr nasekáme najemno.

Kousky masa zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Jakmile se maso zatáhne, přilijeme malé množství vody nebo vývaru, teplotu snížíme a zakryté zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, ke kterému přidáme lžíci másla a mouku. Vše krátce osmahneme, podlijeme vývarem a asi 15 minut povaříme. Poté do omáčky vrátíme maso, přidáme podušené fazolky a nasekaný kopr, přilijeme smetanu a vše asi 2-3 minuty povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a okyselíme octem.

Vepřové maso s fazolkami rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.

Hledáte skvělý recept na koprovku? Máme pro vás pár tipů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso s fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Rudolf 2020 | Paja