Vepřové maso s fazolkami

Recept na hlavní chod z vepřové kýty s fazolovými lusky a smetanovo-koprovou omáčkou.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Zelené fazolky zbavíme stopek a na másle podusíme doměkka. Čerstvý kopr nasekáme najemno.

Kousky masa zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Jakmile se maso zatáhne, přilijeme malé množství vody nebo vývaru, teplotu snížíme a zakryté zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, ke kterému přidáme lžíci másla a mouku. Vše krátce osmahneme, podlijeme vývarem a asi 15 minut povaříme. Poté do omáčky vrátíme maso, přidáme podušené fazolky a nasekaný kopr, přilijeme smetanu a vše asi 2-3 minuty povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a okyselíme octem.

Vepřové maso s fazolkami rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.

Hledáte skvělý recept na koprovku? Máme pro vás pár tipů

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso s fazolkami

Zpět na recept