Sterilovaná rajčátka

Jednoduchá příprava sterilace přebytečné úrody rajčat.


4.012x
45 min
1×

Ingredience

3 lístkybobkový list
6 kuličeknové koření
6 kuličekcelý bílý pepř
1500 gmalá rajčata (cherry, hruštičky)

nálev

1 lžičkasůl
250 mlocet
750 mlvoda
70 gcukr krupice
1 lžícehořčičné semínko

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, osušíme a do každého uděláme dvě dírky. Rajčata naplníme do sklenic. Na dno sklenice, doprostřed a potom i nahoru přijde bobkový list, celý bílý pepř a nové koření. Svaříme vodu s cukrem. Přidáme ocet, sůl a hořčičné semínko a společně vaříme 15 minut. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem, dobře uzavřeme a sterilujeme 15 minut na 85 °C. Poté sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a zabalené do deky necháme vychladnout, nejlépe přes noc. Nálev je na 4 sklenice sterilovaných rajčátek, ingredience na 1 sklenici.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sterilovaná rajčátka

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena