Steak z lososa se zeleninou a krevetovou pěnou

Valentýnské afrodiziakum! Lehké jídlo se zeleninou a hlavně ktevety obsahují selen a vitamín E, který podporuje plodnost!!


2.9827x
90 min

Postup přípravy

Steaky z lososa osolíme a osmahneme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ale nejprve si očistíme veškerou zeleninu, nakrájíme ji na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a orestujeme na másle. Krevetovou pěnu si uděláme tak, že krevety vyloupeme, slupky promyjeme a zalijeme vodou, osolíme a připravíme z nich vývar. Budete ho potřebovat asi 2dl. Do vychladlého vývaru přidáme žloutky, nádobu dáme do vodní lázně a směs vyšleháme do husté pěny. Přidáme sůl, oba druhy pepře a smetanu a znovu šleháme nad párou. Vyloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme na másle, které zbylo po opékání lososa. Steaky upravíme na talíře, obložíme zeleninkou a zalijeme krevetovou pěnou, kterou posypeme pečenými krevetami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak z lososa se zeleninou a krevetovou pěnou

Zpět na recept