Steak z lososa na páře

Recept na hlavní chod určený lidem, kteří trpí poruchami slinivky břišní. Pokrm je vhodný pro období, kdy jsme již delší dobu bez potíží. Lososa připravujeme na páře a podáváme s mladým dušeným hráškem a nasucho pečeným bramborem.


4.713x
35 min

Postup přípravy

Porce lososa očistíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a uchováme v chladu. Šalotku oloupeme, velmi jemně nasekáme, spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasucho krátce orestujeme. Cibulka se nesmí připálit. Pak vmícháme hrášek, vše podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme, ochutíme Horalkou a krátce podusíme doměkka. Do napařovacího hrnce vložíme zeleninový vývar nebo osolenou vodu, přidáme koření Horalka, bobkový list a snítky kopru. Vše zvolna přivedeme k varu a směs necháme zvolna probublávat nejméně 5 minut. Mezitím na suché pánvi zprudka necháme z obou stran steaky zatáhnout, pak je potřeme olejem a přendáme do napařovacího hrnce. Lososa zvolna dusíme v páře. bude stačit 8 - 10 minut. Steaky z lososa přendáme na nahřáté talíře, zdobíme plátkem citronu a snítkou kopru. Lososa podáváme s dušeným hráškem a gratinovanými brambory.


V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden


Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.


V


Losos s květákem v bešamelové omáčce krok za krokem


Příprava tohoto zapékaného pokrmu je poměrně jednoduchá a rychlá. Hlavními surovinami je květák, filet lososa a vše spojí bešamelová omáčka vylepšená strouhaným sýrem. Recept krok za krokem.


Losos


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak z lososa na páře

Zpět na recept