Šťavnaté rizoto

Už dost suchým českým rizotům, dejte si šťavnaté rizoto!


4.2348x
25 min
53×

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Ostatní zeleninu omyjeme a rozkrájíme. Na malé kousky nakrájíme kuřecí maso. Sáček rýže uvaříme podle návodu na obalu a dáme stranou. Na oleji zprudka opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso. Opečeme a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Zalijeme masoxem a krátce podusíme. Poté přidáme rajčata, naťovou cibulku a zeleninu podle vlastní chuti (hrášek, mrkev, kukuřice, žampiony). Chvilku dusíme a přidáme uvařenou rýži. Zalijeme směsí smetany, pepře, špetky soli a bylinek (řeřicha, petrželka, bazalka). Smetanovou směs je možno nahradit 2 tavenými sýry rozpuštěnými v mléce v mikrovlnné troubě. Dusíme. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr. Šťavnaté rizoto podáváme tak, jak jsme zvyklí, přidáme čerstvou zeleninu jako přílohu.


Další výborné recepty na rizoto


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?


Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.


Jak

user-icon

autor Any


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnaté rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká