Tradiční staročeská velikonoční pochoutka.
olej | |
sůl | |
3 lžíce | rum |
5 ks | žloutek |
200 ml | smetana |
1 ks | citron |
1 balíček | prášek do pečiva |
2 lžíce | cukr krupice |
cukr moučka | |
280 g | hladká mouka |
Mouku smícháme s práškem do pečiva a na vál ji prosejeme. Citron pořádně omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Tu přidáme spolu se žloutky, smetanou, rumem, krupicovým cukrem a špetkou soli do mouky a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozkrojíme na 4 díly. Jeden vezmeme a zbytek přikryjeme utěrkou.
Postupně vyválíme každý díl těsta a z plátů vykrajujeme pomocí nože nebo formiček obdelníky. Každý tvar nařízneme do kříže nebo dvěma zářezy.
Ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší pánvi rozpálíme olej a postupně v něm osmažíme všechny obdelníky.
Usmaženou pochoutku necháme okapat a posypeme je moučkovým cukrem.
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.