Vaření.czReceptyStaročeská poctivá rajská polévka

Staročeská poctivá rajská polévka

Vynikající rajská polévka, kterou si naštěstí nepamatujeme ze školních jídelen a závodního stravování. Výborná chuť vyváží větší pracnost receptu této polévky.


3.314x
60 min

Postup přípravy

Množství ingrediencí je na poctivých 5 litrů polévky. Jednu velkou cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev, petržel a půl bulvy celeru očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli lehce zpěníme na másle a olivovém oleji. Následně přidáme bobkový list, nové koření, dále nastrouhanou mrkev, petržel a celer - nebojíme se předepsaného množství. Přidáme poctivou hrst sušené celerové natě - pro výslednou chuť je to dost důležité a dvě polévkové lžíce cukru. Asi 10 minut zeleninu restujeme a poté zalijeme cca 2,5 l vývarem. Můžeme použít i vodu, v tom případě přidáme 3 kostky zeleninového bujonu. Zeleninu dusíme 30 - 40 minut. Na závěr dušení do hrnce přidáme pasírovaná rajčata - třikrát 500 g. Mám vyzkoušené a osvědčené 500 g balení v tetrapacku (poloviční velikost krabicového mléka). Necháme 5 minut provařit a dochutíme, pravděpodobně cukrem - podle kyselosti pasírovaných rajčat přidáváme 2 - 3 polevkové lžíce cukru a popřípadě přisolíme. Staročeskou poctivou rajskou polévku podáváme samotnou nebo s pečivem podle chuti.
user-icon

autor aldami666

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Staročeská poctivá rajská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena