2 lžíce | máslo | |
2 ks | brambory | |
200 g | celer | |
200 g | mrkev | |
100 g | čočka | |
3 lžíce | hladká mouka | |
2 kostky | bujón zeleninový | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
libeček |
1. Mrkev a celer očistíme a v celku uvaříme ve vodě.
2. K zelenině přidáme 2 kostky zeleninového bujonu, čočku a nakrájené brambory. Čočku společně s brambory a zeleninou uvaříme doměkka.
3. Potom postupně za stálého míchání přidáme zápražku připravenou z másla a mouky. Chvíli povaříme a dochutíme majoránkou.
4. Staročeskou čočkovou polévku podáváme ozdobenou najemno nakrájeným libečkem.
Foto: Pexels.com
Autor:Ludvo
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena