Kde se vzalo srbské rizoto: tradiční recept ze školní jídelny, který si zamilujete
Srbské rizoto je oblíbené jídlo, které se často podává ve školních jídelnách a kantýnách. Někdy ho můžeme najít i na jídelním lístku restaurací mezi hotovkami. Přestože název evokuje Balkán, skutečný původ pokrmu je spíše český, inspirovaný tradičními rýžovými pokrmy z jihovýchodní Evropy. Díky své jednoduchosti je srbské rizoto oblíbené jako rychlý oběd i večeře.
Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?
Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.

Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Malé těstoviny, velké možnosti! Orzo sluší polévce, salátu i orzottu
Orzo vypadá jako rýže, přitom jde o těstoviny a funguje skoro ve všem: od krémového "rizota", zapečených těstovin s rajčaty, přes polévky až po vydatné saláty. Navíc se vaří rychle, takže zachrání situaci, kdy máme hlad a jen pár minut času. Jak se vaří těstoviny orzo, jak se dají v kuchyni použít a proč by neměly chybět ve spíži?
Autor:Bibík




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena