Špenátové lívance

Zdravé špenátové placičky, které můžeme podávat jako přílohu k uzenému masu a bramborám, ale dobré jsou i studené jako chuťovka. Recept je snadný na přípravu.


2.9648x
30 min
1×

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme sůl, mletý pepř, rozmrazený špenát s hladkou moukou a práškem do pečiva. Špenátové těsto na lívance dobře promícháme a na závěr do něj lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Těsto klademe postupně do lívanečníku, který jsme vymazali trochou másla. Špenátové lívance smažíme po obou stranách dozlatova.

Špenátové lívance podáváme teplé s bramborovou přílohou a uzeným masem, ale dobré jsou i za studena podávané jako chuťovka.

Tip: Lívance samozřejmě můžeme připravit i ze špenátu čerstvého. Stačí špenátové listy spařit, nakrájet nadrobno, případně i lehce podusit na cibulce.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové lívance

Zpět na recept