Kváskové lívance

Pokud se rozhodnete založit si kvásek z žitné mouky a vody na domácí pečení chleba, skvělým způsobem, jak využít přebytky, je právě tento recept na úžasné kváskové lívance.


5.06x
30 min

Postup přípravy

V míse rozmícháme kvásek v mléce pokojové teploty, přidáme mouku, cukr, vanilku a smícháme v jednolité těsto. Volně přikryjeme potravinářskou folii a dáme přes noc do lednice.

Na druhý den vmícháme metličkou do těsta vejce, špetku soli a necháme dvě hodiny při pokojové teplotě volně přikryté.

Mezitím si připravíme tvaroh, který smícháme s medem. Také omyjeme a očistíme ovoce na zdobení.

Lívanečník nebo pánev si zlehka pomocí mašlovačky potřeme olejem (nebo lépe přepuštěným máslem či kokosovým olejem), lžící nabereme těsto a na pánvi tvoříme placičky, které na středním plameni opékáme z obou stran dozlatova.

Na hotové kváskové lívance dáme lžičku připraveného tvarohu s medem, ozdobíme ovocem a ihned podáváme.

Palačinky na všechny způsoby a tipy k jejich přípravě


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kváskové lívance

Zpět na recept