Špenátové knedlíky

Knedlíky s čerstvým listovým špenátem, anglickou slaninou a sýrem. Vaříme v hrníčku.


4.051x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
125 mlmléko
50 ghladká mouka
50 ganglická slanina
50 gtvrdý sýr
1 lžícestrouhaná houska
130 gčerstvý listový špenát

podle potřeby

olej
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Budeme potřebovat 3 hrnky o objemu 250 ml, které vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Špenát očistíme, omyjeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání svaříme na středně hustou kaši. Odstavíme a necháme zpola vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Prochladlou kaši spojíme se žloutky, potom přidáme usekaný špenát, slaninu, sýr a strouhanou housku. Vše podle chuti osolíme a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Připravené hrnečky naplníme do 3/4 jejich výšky, pevně uzavřeme alobalem a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Zakryjeme pokličkou a při velmi mírném probublávání necháme asi 35 minut vařit. Potom hrnky vyjmeme, necháme 3 minuty odstát, ostrým nožem knedlíky oddělíme od stěn a vyklopíme. Špenátové knedlíky se slaninou a sýrem nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohou k uzenému masu nebo drůbeži pečené na česneku. Vhodným doplňkem je rajčatový salát.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenátové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena