Špekové knedlíky vařené v páře

Lehoučké žemlové knedlíky se slaninou a pažitkou vařené v páře. Výborná příloha k pečeným masům, dušené zelenině nebo nejrůznějším pikantním omáčkám.


4.845x
75 min
5×

Ingredience

3 ksvejce
250 mlmléko
0.5 kscibule
6 kshouska
80 ghrubá mouka
1 hrstčerstvá pažitka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
muškátový květ
anglická slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Omytou pažitku jemně usekáme. Můžeme použít i pažitku mraženou. Prorostlou anglickou slaninu drobně usekáme a housky nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme vejce.

Na oleji orestujeme cibulku s anglickou slaninou dorůžova a odstavíme z tepla. Pak vmícháme nakrájené housky, vše rozprostřeme na plech a v horké troubě opečeme dozlatova. Směs přendáme do mísy a necháme zcela vychladnout. Dozlatova opečené housky se slaninou a cibulí posypeme moukou a zalijeme mlékem s vejci. Přidáme pažitku, muškátový květ, sůl a pepř a vše zpracujeme v těsto, které necháme 20 minut odležet.

Do napařovacího hrnce nalijeme dostatek vody a pařák vyložíme pečícím papírem. Z těsta mokrýma rukama tvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vaříme v páře 20 - 25 minut. Hotové knedlíky potřeme olejem a ihned podáváme.

Špekové knedlíky vařené v páře výborně chutnají ke zvěřinovým omáčkám, dušené zelenině a pečeným nebo dušeným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špekové knedlíky vařené v páře

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.