Tradiční španělská studená polévka, která je skvělým předkrmem.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 ks | cibule |
400 g | rajčatový protlak |
15 ml | olivový olej |
15-30 ml | citronová šťáva |
15 ml | červený vinný ocet |
0.3 ks | salátová okurka |
mletý černý pepř | |
1 ks | paprika (zelená) |
450 g | rajče (masité) |
Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme. Odstraníme jadérka z dužiny. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Okurku nakrájíme na kousky. Papriku očistíme a ozdobně nakrájíme.
Do mixéru vložíme cibuli, rajčata, pepř, vinný ocet, protlak, česnek a olej. Směs mixujeme, dokud není opravdu pořádně hladká. Pak přidáme citronovou šťávu, směs dochutíme a znovu rozmixujeme.
Hotovou polévku přelijeme do servírovací nádoby a necháme ji chladit, dokud ji nebudeme podávat. Každou porci polévky ozdobíme paprikou a opečenými kostičkami chleba. Na zjemnění můžeme použít trochu smetany.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.