Gurmánské gazpacho

Tato studená polévka pochází původně z Andalusie. Má bohatou historii a mnoho lokálních i individuálních variant. Tato osvěžující varianta se připravuje ve Španělsku.


4.416x
90 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
500 grajče
150 mlolivový olej
1 kszelená paprika
1 kssalátová okurka
150 gbílý chléb

na ozdobu

bylinky

podle chuti

mletý bílý pepř
červený vinný ocet
mořská sůl
tmavý třtinový cukr

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme, oloupeme a zbavíme jader. Vyzrálá a šťavnatá rajčata musíme předtím krátce spařit. Papriky péct asi 8 minut pod grilem a krátce zabalit do mikrotenové fólie. Nakrájíme zeleninu na malé kousky a vložíme do velké nádoby. Přidáme rozmočený bílý chléb nebo bagetu bez kůrky, prolisovaný česnek, cibuli, sůl, pepř, trochu cukru. Zalijeme olivovým olejem a nahrubo rozmixujeme ponorným mixérem. Pak ještě dochutíme červeným vinným octem, případně zředíme vodou a gazpacho umixujeme dohladka. Nakonec gazpacho dochutíme bylinkami, zejména bazalkou. Vychlazené gazpacho se podává s rozmanitými přílohami, které si střídavě vkládáme do polévky. Mohou to být krutony, kousky šunky, sýra, olivy, nahrubo nasekaná vařená vejce, naťová cibulka, kousky mladé cukety, rajčat, papriky, okurky. Záleží na chuti a fantazii. Může to být lehká a příjemná letní večeře na zahradě.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Gurmánské gazpacho

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena