Veganské gazpacho

Recept na pikantní studenou polévku ze spousty zeleniny a koření. Pochutnají si nejen vegetariáni a vegani.


2.65x
25 min

Postup přípravy

Na přípravu veganské studené polévky si připravíme veškerou zeleninu. Rajčata zbavíme zelených částí, omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky, Salátovou okurku oloupeme a také nakrájíme. Jarní cibulku omyjeme, odkrojíme kořínky a rozkrájíme. Česnek oloupeme. V nejlepším případě použijeme zeleninu z vlastní zahrádky.

Připravíme si mixér a do nádoby vhodíme rajčata, okurku, papriky, cibulky, česnek a promixujeme. Přidáme olej, umeocet, osolíme, opepříme a nezapomeneme na půlku chilli papričky a šťávu z citronu. Nakonec přidáme lístky bazalky a naposledy dohladka promixujeme. Pozor, umeocet je slaný, tak ať gazpacho nepřesolíme! Pokud nám vadí rajčatové slupky, můžeme rajčata předem oloupat, ale podle mého názoru v polévce vůbec nevadí.

Veganskou polévku gazpacho podáváme studenou. Rozlijeme ji do mističek a podle fantazie dozdobíme. Můžeme použít chilli papričku, čerstvé lístky bazalky, oregana, posypat sušeným kořením, pokapat olivovým olejem apod. Veganské gazpacho ihned podáváme. Pokud nejsme RAW, můžeme gazpacho posypat ještě chlebovými krutonky.

Recept na veganské gazpacho je určen zejména pro vegetariány, vegany a RAW (syrová strava). Recept vyjde na 4 - 5 porcí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské gazpacho

Zpět na recept